دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
کد خبر: 308235
۲۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۳

چند تن از روحانيون وعلمای استان كرمانشاه با خرافه دانستن چهارشنبه‌سوري ، در خصوص عواقب و خسران‌هاي آن هشدار دادند.

حجت‌الاسلام والمسلمين مصطفي حسيني منش، مسئول بازسازي ستاد عتبات عاليات استان كرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري حوزه در كرمانشاه با تاكيد بر اين مطلب كه چهارشنبه‌سوري خرافه اي تاريخي مي‌باشد، گفت: همانگونه كه همه مردم مي‌دانند اسلام دين عقلانيت، تفكر و تدبر است لذا اگر به آيات و روايات نگاه كنيم در آنها تمامي مراحل زندگي آدمي به وضوح مورد راهنمايي قرار گرفته است.

وی افزود: بيش از يك سوم قرآن را داستان‌هاي آموزنده تشكيل داده است و سرگذشت تمامي ملل‌هاي مختلف در آن آورده شده است و عبرت گرفتن، انديشيدن، راه‌هاي صحيح زندگي و ... در آن مورد تاكيد قرار گرفته و خداوند متعال در همه مراحل زندگي آدمي را به تفكر و تعقل تشويق مي‌كند.

اين مقام مسئول با اشاره به این مطلب که در سال 88 مقام معظم رهبری چهارشنبه سوری را مستلزم ضرر و فساد دانسته و خواستار اجتناب از آن شده اند، خاطر نشان كرد: همانگونه كه در روايات آمده است يك ساعت فكر كردن برابر با 700 سال عبادت كردن است كه از مجموعه ي اين مسائل نيز به اين نكته مي‌رسيم كه اسلام با خرافات و نشر آنها بسيار مخالف است.

 

* خرافات در زمان پیغمبر هم وجود داشته است

حجت‌الاسلام و المسلمین حسيني منش در ادامه به نمونه‌هاي بارز خرافات در زمان پيغمبر(ص) نيز اشاره كرد و گفت: در آن زمان حليمه به گيسوان مبارك پيمغمبر مهره ي آبي جهت دوري از چشم بد بستند در حالي كه پيامبر (ص) با اين كار مخالفت كرده و آن مهره را از گيسوان خويش دور ساخت.

وي ادامه داد: پيامبر اكرم(ص) در سن 12 سالگي بودند كه كسوفي رخ داد و عده ي كثيري از مردم اعلام كردند؛ اين به خاطر تب و مريضي امين الله مي‌باشد و اينجا بود كه بازهم پيامبر اكرم(ص) مخالفت نموده و و فرمودند: ماه و خورشيد دو نشانه از نشانه‌هاي خداوند تبارك و تعالي هستند كه فقط به اذن ايشان حركت مي‌كنند و هچ موقع به خاطر كسي و يا چيزي تغيير و تحولي در آنان رخ نمي‌دهد.

 

* اسلام با شادی مخالف نیست

وي در ادامه افزود: اسلام به هيچ عنوان با شادي و خوشحالي مخالفت نيست، اما اين شادي و خوشحالي بايد در جاي خود باشد و در شان انسان مسلمان باشد نه اينكه به خاطر خوش گذراني و شاد بودن راه حرام، دور شدن از خداوند و هتك حرمت گرفته شود.

امام جماعت مسجد كوكب رشيدي استان كرمانشاه افزود: چهارشنبه‌سوري كه از دو كلمه ي چهارشنبه و سوري تركيب شده است به معناي شادي و جشن در شب چهارشنبه مي‌باشد كه مردم با در كنار يكديگر جمع مي‌شوند.

وي افزود: اما اين سرور و خوشحالي نبايد با آتش بازي و پريدن از روي آتش و... همراه باشد چرا كه در آن بي حرمتي ها، خسران‌هاي مالي و جاني و همچنين ادغام دو جنس مخالف زن و مرد صورت مي‌گيرد كه اين اصلا در شان و جايگاه آداب و رسوم يك انسان مسلمان نيست.

اين مقام مسئول گفت: به همان اندازه كه رهبران الهي با خرافات و شئونات در جامعه مخالفت كردند طاغوتیان نيز براي استمرار خرافات در مردم تلاش بسياري كردند.

اين روحاني مسئول اذعان داشت: احزاب انحرافي و وابستگان به نظام گذشته با تشويق و ترغيب تلاش مي‌كردند آن سنت ايراني را كه در چهارشنبه ي آخر سال صورت مي‌گرفت و آغازي بر شروع سال جديد بود را به منزله ي شادي و سرور پيگيري كنند و آن خرافه ي عجيب و غريب را همراه با فراهم نمودن اسباب لهو و لعب به صورت ناروايي رواج دهند.

 

* چهارشنبه سوری ریشه ندارد

حجت‌الاسلام والمسلمين مصطفي حسيني منش افزود: چهارشنبه سوری اصولا در سنت‌هاي مذهبی ما جايگاهي ندارد و تنها سخناني كه از سوي ائمه و معصومين به منزله ي شروع عيد بيان کرده اند شامل؛ خانه تكاني، ديد و بازديد، عيادت از بيماران، سرزدن به ايتام و مستضعفين مي‌باشد.

وي افزود: اگرسنت‌هاي نیکو جایگزین اسراف و تبذير، تجمل گرايي‌ها و جشن‌هاي آنچناني و خسران و سنت‌هاي غير معقول قرار بگيرد، قطعا جامعه ي اسلامي را به آرمان‌هاي انقلابي و اسلامي خواهد رساند.

 

* در شادی‌ها حرمت شکنی نکنیم

حجت‌الاسلام والمسلمين علي ملكي، امام جمعه قصر شيرين هم راجع به اين موضوع گفت: برگزاري جشن و سرور بايد همراه با معنويت و نزديكي به خداوند متعال باشد لذا استفاده از شادي‌هاي حرام مانند؛ موسيقي غیراخلاقی، رقصيدن، اختلال محرم و نامحرم در اين ايام حرام است و هتك حرمت خانواده‌ها صورت مي‌گيرد.

وی با تاکید بر این مطلب که این مراسم یک مراسم خرافه و پر هزینه است و نباید در اموال خویش اسراف داشته باشیم، گفت: خریداری مواد آتش زا و محترقه تبذیر بوده و جز خسران نعمت چیز دیگری را با خود به همراه نخواهد داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمين علي ملكي با تاکید بر این مطلب که ایام عید امسال با ایا فاطمیه مقارن شده است،خاطر نشان كرد: غيبت، تهمت، دروغ، مراسمات پرخرج، تجمل گرايي و اسراف از نمونه مواردي است كه دين اسلام در هنگام برگزاري مراسمات و مجالس با آن كاملا مخالفت نموده است و حضور در اين نوع مراسم حرام را با حضور شياطين ادغام دانسته است.

امام جمعه قصر شیرین افزود: پريدن از روي آتش و خواندن شعر زردي من از تو، سرخي تو از من، فال‌گوش ایستادن دختران جوان، قاشق‌زنی، شال‌اندازی و ... از کارهای بیهوده‌ای است که هيچ‌گونه تاييد علمي و عقلي از سوی دانشمندان و مراجع تقلید ندارد.

 

* ورود جشن‌هاي حرام به دین ممنوع!

وي با اشاره به اين مطلب كه يكي از عجيب ترين مطلبي كه هر ساله در ايام عيد با آن مواجه هستيم آغاز سال جديد با چهارشنبه‌سوري و اختتام آن با 13 به در است، افزود: به خانواده‌ها و جوانان توصيه مي‌شود در آغاز سال جديد اسراف و تبذيرها،‌برگزاري جشن‌هاي حرام و خرافه، نيت‌هاي شوم و حرام و...را به دست فراموشي بسپارند و اعتقادات ديني و مذهبي را جايگزين آنان كنند.

 

امام جمعه قصر شیرین تصريح كرد: يكي از مهم ترين كاري كه پدر و مادرها در اين ايام بايد انجام دهند علاوه بر آگاهي بخشيدن فرزندان در زمينه‌هاي اعتقادي و اجتماعي بردن آنها به مسافرت‌ها و تفريحات سالم مي‌باشد.

 

* نقش والدین در آموزش فرزندان

وي ادامه داد: والدین فرزندان خود را به سير و سفر در روي زمين همچنين گوش دادن به صداي پرندگان و رودخانه‌ها و چشمه ساران ببرند وبه آنها آموزش دهند که بركات الهي را مورد ستايش قرار دهند و آغاز سال جديد را با حمد و ستايش خداوند متعال با تن سالم و روح و روان شاد آغاز نمايند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ملكي به حفظ حرمت‌ها در ایام فاطمیه اشاره کرد و گفت: از خانواده‌ها درخواست مي‌شود با رعايت قوانين و مقررات راهنمايي ورانندگي و همچنين آموزش صحيح آن به كودكان و نوجوانان خويش سال جديد را پر بركت و با آرامش الهي شروع كنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha